Više o projektu


 

Mirijevo 3 je deo Beograda sa odličnom mikroklimom. Pored samoniklih stabala plemenitog balkanskog javora, na lokaciji stambenog kompleksa Dva javora do pre samo nekoliko godina su se prostirali stoletni vinogradi. Poznato ja da je vinova loza jedna od najzahtevnijih biljnih vrsta, koja uspeva samo u idelanim ekološkim uslovima. Traži dobro osunčane padine i svež vazduh, bez vlažnosti i magle. Baš zato, ovo mesto je idelano za porodični život i odgajanje zdrave dece, nedaleko od centra prestonice.

Naš projekat se nalazi daleko od gradske vreve i smoga, a samo 20 minuta vožnje udaljeno od strogog centra grada. Na samo par koraka od vrtića i osnovne škole omogućava porodicama lakšu organizaciju svakodnevnog života. 

Ono što nas izdvaja Stanovi imaju podrumske ostave. Opremljeni su kvalitetnim završnim materijalima: klasičnim hrastovim parketom 400x60 hrastovim rustik proizvodjac Saga drvo doo, prvom klasom keramičkih pločica uvoz u EU, uvoznim sanitarijama Roca, kvalitetnim sobnim vratima od medijapana, čeličnim sigurnosnim vratima Talaris, prozorima spoljašnja stolarija nemački proizvođac Gealan S9000 plus, krovni prozori Velux, elektro-galanterija modernog dizajna.

Informacije o Projektu

Investitor projekta Dva javora, kompanija HomeWork Development, temelji svoj rad na stručnosti i višegodišnjem iskustvu u gradnji kvalitetnih stambenih objekata. Projekat je urađen u saradnji poznatog moskovskog biroa Portner Architects i beogradskog biroa MVArch. Izgradnja objekta je poverena građevinskoj firmi IMR Invest sa višegodisnjim iskustvom u stambenoj izgradnji.

Prva faza gradnje je završena. Druga faza će biti završena do juna 2024. Godine

Lift

Iako niske spratnosti naše zgrade poseduju liftove kao veliku olakšicu savremenom životu. Stambeni kompleks Dva javora opremljen je najsavremenijim uvoznim liftovima marke Kleemann, savremenog dizajna.

Video nadzor

Dom je mesto na kome se osećamo sigurno. Pored sigurnosnih čeličnih vrata na ulazu u svaki stan, stambeni kompleks Dva javora obezbeđen je kamerama video nadzora. Snimaju se javne zone, kako bi se kontrolisao ulazak u zgradu i bila obezbeđena potpuna sigurnost stanara i njihove dece. Obezbeđujemo savremena tehnološka rešenja, u skladu sa vremenom u kome živimo.

Visina plafona

Plafoni u našim stanovima su visoki 2,75 m. Upravo ta visina obezbeđuje optimalni odnos količine vazduha i potrošnje grejanja, ali i bolju osvetljenost prostorija i psihološki osećaj komfora. Stanovi u kompleksu Dva javora imaju veću visinu prostorija u odnosu na većinu stanova.

Pune betonske tavanice

Ovaj objekat gradimo po zlatnim standardima ’70-ih i ’80-ih godina XX veka, kada je naše građevinarstvo bilo poštovano u čitavom svetu. Buka od komšija se apsorbuje isključivo masom tavanica, a nju daje samo masivni beton. Našim stanarima nudimo pune ploče od armiranog betona. Mir i tišina se obezbeđuju pravilnim projektantskim rešenjima.

Centralno gradsko grejanje

Odlučili smo se za centralno gradsko grejanje. Pored toga što zauzima dragceno mesto u kupatilu, kako je praksa pokazala, oprema za etažno grejanje nosi i određene rizike. Dešava se, u vreme kad se temperatura spusti 10 stepeni ispod nule, da elektroinstalacija u zgradi ne može da izdrži povećanu potrošnju te počinju da iskaču osigurači, ostavljajući stanove bez grejanja kad je najpotrebnije. Zato je kompleks Dva javora priključen na gradske toplane što, u kombinaciji sa povećanom debljinom izolacije i niskoemisionim staklima na prozorima, našim stanarima obezbeđuje jeftinije, ali sigurno grejanje. Svi stanovi imaju kalorimetre, pa račune za grejanje plaćate samo po utrošku.

Blizina škola i vrtića

Na svega par stotina metara nalazi se vrtić „Zvončica” i osnovna škola „Pavle Savić“, a plac preko puta kompleksa Dva javora je planiran za izgradnju mirijevske gimnazije. Ovo čini našu lokaciju idelnom za mlade porodice. Čak i bez pratnje roditelja, deca pešice mogu da dođu do skole za svega par minuta.

Energetska efikasnost

Kompleks je projektovan po najnovijim standardima štednje energije, što se potvrđuje dokumentom – Pasošem energetske efikasnosti. Zidovi su izgrađeni od toplog glinenog bloka, izolovani sa dodatnih 10 cm kamene mineralne vune. Prozori su napravljeni od 6-komornog PVC profila nemačke firme KBE, a termoizlolacioni staklo-paket je napravljen sa specijalnim niskoemisionim staklom (LOW-E). Niskoemisiono staklo reflektuje toplotu, tj. infracrveno zračenje nazad u prostoriju, čime se temperatura u stanu povećava za oko 5 stepeni celzijusa. Stanovi su topliji, a računi za grejanje niži.

Imate li još pitanja?

Pozovite nas na (066) 100.030 ili ostavite vaše kontakt podatke i rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.